DET BLODIGSTE BANKKUP I DANMARKS HISTORIEN!

Af Søren Portmann


Klokken 12.03 gik startskuddet på et politiraid, der skulle ende, hvad der nu kaldes det blodigste bankkup i Danmarks historie.

Blodigt Bankkup
Denne formiddag foregik en to en halv time lang belejring af Vigrid Bank, efter bankrøvere havde forsøgt et bankkup uden politiets indblanding, men i stedet fik sat alarmen i gang. Bankrøveriet endte med at politiet stormede banken, hvorefter bankrøverne sprængte en bombe, der udbrændte hele banken. Dødstallet er foreløbig på 25, men adskillige ligger stadig i livsfare på Rigets intensive afdeling.

Banken Indtages
Det hele startede i denne snefyldte formiddag, da otte bevæbnede bankrøvere midt i den travle juletid, og under dække af det dårlige vejr indtog Vigrid Bank. Udefra så banken ud som om den var lukket, hvilket et skilt i vinduet, hvorpå der stod lukket pga. dårligt vejr, underbyggede. Men dette var kun et skalkeskjul for hvad der foregik indenfor. Her havde de otte bankrøvere travlt med at holde styr på 15 gidsler og åbne to bankbokse eftersigende indeholdende op til 200 millioner euro.

Intern Uenighed
Overlevende udtaler der hurtigt blandt bankrøverne opstod intern uenighed, om hvad der skulle ske med gidslerne, og det var tydeligt at det ikke var alle bankrøvere der godt ud af det med hinanden. Der kan kun spekuleres om, hvad der sidenhen er sket inde i banken, men en ting er sikkert og det er at der omkring kl. 11.03 blevet slået alarm til politiet og bankens vagtfirma. 10 minutter senere var banken omringet både af politifolk, nyhederne og, efterhånden som nyheden spredte sig, nysgerrige og bekymrede familiemedlemmer til gidslerne inde i banken.

Ragnarok
Politiets øverste befalende oberst Hrymr lagde ud med at lade en forhandler tale med bankrøverne. Forhandleren Kristian ”Krede” Woitowits tog kontakt og efter et stykke tid blev der efter sigende etableret en vis tillid Woitowits og bankrøverne imellem. Faktisk vovede Woitowits sit liv ved at gå ind i banken for at fortsætte forhandlingerne mand til mand. Her fik han lov til at få politiets feltlæge dr. Jonathan Svenson ind i banken for at tilse gidslerne. Efter de værst tilkomne gidsler og lægen kom ud fra banken, gik alt helt galt. Uvist hvorfor blev forhandler Kristian ”Krede” Woitowits henrettet, hvorefter politiet svarede igen med at slukke strømmen, for derefter at storme banken. Bevæbnet til tænderne angreb Politiets Indsats Styrke frygtløst, den en gang så stolte bank. Herefter lød der en uvist antal skud og skrig, og anspændtheden udenfor banken var til at skære igennem. Pludselig lød et øredøvende brag, hvorefter banken druknede i et inferno af ild og glasstykker. Eksplosionen var så kraftig at samtlige vinduer i en radius af 200 meter fra banken eksploderede.

Eftermæle
En tyk røg stiger nu fra den før så pæne façade til Vigrid Bank. Efter den sidste desperate aktion fra bankrøverne side kl. 12.07 er der ikke andet tilbage af banken, end en udbrændt ruin. Og foran denne ruin ligger nu ligene af otte bankrøvere, 11 politibetjente fra Politiets Indsats Styrke og 5 gidsler, der ikke har gjort andet, end at vælge den forkerte dag at gå i banken på.