Fusion-net.dk - Til forsiden
Artikler >Quick Fusion
Quick Fusion
Af Palle Schmidt

Jeg har aldrig været god til tal. I min gamle rollespilsklub var det altid de andre der lagde mine terninger sammen, når vi skulle spille. Ellers tog det for lang tid.

Da jeg blev gamemaster (som det hed i firserne) på AD&D gik det fint – Indtil der skulle slåsses (som det også hed i firserne). Jeg fattede aldrig reglerne, og fandt aldrig helt ud af hvad THACO betød.

Fusion reglerne er så enkle, at jeg selv jeg kan forstå dem. Men at holde styr på kampsituationer, er stadig en byld i røven for spillederen. Derfor Quick Fusion, der også kan bruges i andre spil, hvis man ikke er til millimeter-retfærdighed. Grundlæggende handler det om små mænd, og om at tage let på reglerne

Før et spil, eller når en kampsituation, tegner jeg små mænd for modstanderne, og noterer deres kampevner ved siden af. Er der tale om vigtige bipersoner, kan man gører oplysningerne mere grundige, og evt. anføre beklædning/beskyttelse på de enkelte kropsdele.

Spillere er naturligvis nok meget interesserede i at holde styr på PRÆCIS hvor mange point de mister i de enkelte kropsdel – For dem er det liv eller død. Anderledes forholder det sig med bipersoner. Særligt i kampe med flere modstandere, kan det svare sig at gøre det lettere og mere overskueligt for sig selv som spilleder.

Av min arm

Når en modstander tager skade i en kropsdel, plejer jeg blot at skravere den pågældende del på min tegning. Det hjælper mig til at holde styr på hvor folk er såret henne. Som grundregel er en kropsdel ubrugelig, hvis man har taget skade i den to gange. Er der tale om rul med 1 eller 2 i skade, kan man naturligvis godt holde længere, ligesom man godt kan krydse en arm helt ud, hvis der er tale om 6-7 i skade. Men som grundregel, er det de færreste der har lyst til at løbe videre, efter to skud i benet. Uanset hvor lidt skade terningerne reelt giver.

Som man kan se på ukrainerne her, har jeg anført at to af dem har skudsikker vest på, ved at tegne en federe kant på kroppen. Skulle man have lyst eller kunstneriske ambitioner, kan man fylde mere på – Men husk, at de små mænd kun er med, for at blive dræbt eller uskadeliggjort. Så pas på med ikke at komme til at holde for meget af dem!


Se desuden Malik Hyltofts bud på typiske modstandere.